ПОСЛЕДНО ПЛАВАНЕ – П. НЕЗНАКОМОВ и още…  от тук отворете файла, а по-долу е моето експозе по въпроса.

Работата е там, че човек много иска да разпространи една романтично-героична история за баща си, а някои неточности смущават и развалят цялата работа.

Моля, възхитете се на разказаното – но и се съобразете с моите поправки върху онези факти, които Авторът не е знаел и е писал по внушение на Вътрешния си глас – а тези гласове често са ръководени от емоциите.

И така:

 ИСТИНА ИЛИ ИЛЮЗИЯ бих нарекла аз този разказ за Борис Априлов, написан от Пецата Незнакомов, негов колега по перо и по Стършел„, съгражданин през юношеството, дори приятел до едно време, но покъсно изчезнал от обкръжението му и с нежелание премълчаван, при подпитване от моя страна. Аз имам някои недоказани предположения по този въпрос, според смънкани фрази от страна на баща ми, но не желая да развалям впечатлението от много добронамерения разказ, написан след смъртта на Ахото. Част от него е истина, част надявам се да е истина, но има и много неточности и елементарни предположения, изказани като ИСТИНА и не мога да ги приема! Едно, че изкуствено драматизират помаловажни неща от живота му, второ, че изопачават истините, като смесват събития и факти от различни години, и трето найлошото като приписват на Ахото трагизъм и отчаяние, които никога не са му били присъщи.

Затова – с голямо уважение и благодарност за показаното добро и приятелско чувство просто ще отбележа неточностите, и ще се опитам да предам истинските факти. Понякога ще реагирам малко посилно на някои дразнещи (мен) откъси, но то е защото не ми се иска Ахото да бъде запомнен от читателите си като някакъв пораженец и травматизиран тип, какъвто не беше.

Отново подчертавам, че виждам и приемам доброто намерение и умението на автора; като разказ и история за човек от нашето време е чудесно написано, но докато е биография на ИСТИНСКИ и прекрасен човек, живял достойно и по собствен вкус в една неприветлива среда нека се знае и истината!  Д.В. – дъщеря.

за Петър Незнакомов: „Ветроходецът се отправи за последното плаване… “  отворете линка най-горе на страницата, моля!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s