Сценарии за игрални филми

Posted: 09.05.2012 in Bulgarian literature

(Някои ги нямам на сценарий…)

Петимата от „Моби Дик“  – сценарий.
                                  .      Тук целият филм OnLine. – Е, постоянно го махат, но все някой го слага наново – потърсете го с Гугъл…  и тук: http://bit.ly/W9VM6s

Бягство в Ропотамо – линк към филма и втора част.

Здрачаване:   Част 1  , Част 2   1980 г. – киноновела.
и на YOUTUBE:  https://www.youtube.com/watch?v=QDPc22yoFmw

New! СМЯХ ЗА ДВАМА  – къса ТВ новела…
New! ОСТРОВЪТ – ТВ сценарий в 3 епизода, 1978.
New!  ДЕВЕТ МИЛИ НЕЖНОСТ 
New! ДВУБОЙ В НЕДЕЛЯ СУТРИНТА или МАЛЪК БАР ДО ПЛАЖА  – TV сценарий.
New! КЕЯТ НА МАЛКИТЕ КОРАБИдетска ТВ новела…

Реклама
Коментари
 1. Boris Aprilov каза:

  „БЯГСТВО В РОПОТАМО“ :

  Един филм – пример за това, как двама добри творци могат да не се сработят и да излезе кофти филм. Аз (тайно) обвинявам за това Р.В., който не можа да превъзмогне режисьорското си его и се набута хем за съсценарист, хем за автор на текстовете, хем подбра безумно слаби актьори за главните роли…

  По този начин чудесната работа на композитора Иван Стайков, певицата Мими Николова и актьорите-любимци на БГ публика, както и мечтата на сценариста да създаде един романтичен сценарий се опропастиха…

  Аз винаги съм ненавиждала безумството на режисьорите и съм смятала това не за професия, а за заболяване… Не ме съдете строго!

  Но все пак филмът може да зарадва някои по-търпеливи хора… ако успеят да преглътнат гадната художничка на костюмите, изпедерастената игра на главната актриса – някаква съветска балерина със замръзнало лице, лигавенето на звездите от сатиричния театър и прочие кичове на БГ кино!

  Но саундтракът е чудесен! ENJOY!

 2. Boris Aprilov каза:

  „ПЕТИМАТА ОТ МОБИ ДИК“:
  Филмът беше работен като съвсем непретенциозен детски филм, но се оказа, че стана „вечен“ – продължават да го пускат по телевизията, а май и тук-таме и по кина.

  Режисьорът Гриша Островски е сред най-добрите, макар и с малко филми, но всеизвестен в театъра.

  Артистите бяха тогава съвсем неизвестни, с изключение на Георги Парцалев. Но той и малкия Иво Джамбазов направиха филма класика. Да не пропуснем и участието на Климент Денчев – един рядко сниман актьор, заради популярността му в телевизията.

  И четиримата млади актьори впоследствие станаха известни актьори.

  Макар и „детски“ – винаги е приятно пак да го гледаме…

 3. Boris Aprilov каза:

  „Здрачаване“ бе замислен като психологична драма на една международна циркова звезда, която чувства, че остарява и се бои да не стане смешен пред колегите си, но главно – пред жените. (Играе Петър Слабаков). И иска да умре докато е на върха.

  Тази тема е съпътствала Авторът през годините, но с всяка отминала кръгла годишнина – той с изненада откриваше, че животът продължава и е все така привлекателен за човека.

  Въпреки свежите циркови атракции, филмът стана неразбираем, особено за младите хора. То всички български филми се отличават с това качество – да са неразбираеми за публиката.

  В последствие режисьорът му – Николай Минчев – го е съкратил и „почистил“ от безкрайните многозначителни пейзажи, придружени с обясняваща музика – и като новела филмът е станал неочаквамо симпатичен и приятен за гледане – нещо което ме учуди и зарадва едновременно.

  Но ако все пак ви се струва странен и скучен – значи сте още много млад и не сте срещали засега безразличието в очите на момичетата, с които се разминавате по улиците.

  Е, това няма да ви се размине, уви!

  Интересното е, че Ахото никак не се сеща, че и жените биха могли да страдат по подобна причина. Личи си, че за него остаряването на Жената до теб не е нещо необикновено или важно, докато остаряващият мъж сериозно трябва да се замисли как да изчезне от Света с достойнство, т.е. да ги шашне с възвишеността си.

  Голяма част от творчеството му чопли именно този проблем.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s